Hein Ruyten One Design zet per direct zijn schouders onder de Nederlandse SB 20-klasse. De jachtwerf uit Langweer beschikt sinds 1 maart 2015 over het exclusieve verkooprecht van de SB 20 in de Benelux. Het wendt bovendien de uitgebreide ervaring met de Yngling, Melges 20 en 24 aan om het SB 20-circuit een boost te geven. Het streven is om gemiddeld 20 boten aan de start van wedstrijden op Nederlands water te krijgen.

Hein Ruyten: ‘In Belgie en Nederland varen nu al ruim 25 SB 20’s rond. We willen ook de Duitsers in het Roergebied erbij gaan betrekken, zodat we per evenement gemiddeld zo’n 20 boten op de baan moeten kunnen krijgen.” Volgens de Friese ondernemer is de SB 20 immers financieel de meest aantrekkelijke sportboot die er bestaat. De SB 20 kost in Langweer zeilklaar ? 33.500,- inclusief de zeilen en btw. Dat is bijna de helft van de prijs voor de Melges 20. Daarmee vormt de SB 20 een uitstekend alternatief voor teams met een kleiner budget, maar ook voor degenen die zich willen voorbereiden op de internationaal sterke Melges 20-vloot.

Leasen

Teams die zich de aanschaf van een nieuwe SB 20 niet kunnen veroorloven, kunnen nu toch bij Hein Ruyten One Design terecht. Daar kunnen ze de sportboot leasen. ‘Dit doen wij al jaren succesvol met de Yngling, Melges 24 en Melges 20. Deze formule vergroot de wedstrijdvelden en maakt het spelletje zo nog toegangkelijker. Daarnaast is de SB 20 een prima opstap naar de Melges 24 en 32 als men dat wil.” Hein Ruyten One Design zal bij de meeste evenementen aanwezig zijn met reserveonderdelen en als aanspreekpunt voor vragen over de SB 20.

Over Hein Ruyten

Hein Ruyten One Design is een gerenommeerde jachtwerf met een sterke focus op de internationale wedstrijdzeilsport. Hein Ruyten werd bekend met ondermeer de Yngling. Bij deze klasse waren uiterste precisie, persoonlijke begeleiding en maatwerk belangrijke pijlers bij de ondersteuning van topteams in voorbereiding op de Olympische Spelen. Zo is door de jaren heen grote kennis opgebouwd over materiaal, bootinrichting, polyesterreparatie en optimalisatie van profielen. Sinds 2008 kwamen daar de Melges 32, 24 en 20 bij. Het dealerschap van de SB20 complementeert dit porfolio.