Na de introductie van de Melges 15 in de Verenigde Staten in 2020 is deze vanaf deze week ook in Europa verkrijgbaar bij Hein Ruyten One Design. Het ontwerp voor deze tweemansboot van Reichel/Puch en gebouwd door Nelo in Portugal prioriteert stabiliteit, comfort, gebruiksgemak en prestatie.

De boot kenmerkt zich door een brede romp met een vlak onderwaterschip wat zorgt voor veel stabiliteit en snel planerende eigenschappen. Daarbij zorgt de gennaker in de ruimere koersen voor een spectaculaire zeilbeleving. De diepe kuip zorgt ervoor dat er een breed toegankelijk publiek op zeer sportieve wijze mee kan varen, zowel recreatief als in wedstrijdverband. De diepe kuip ontneemt tevens de belasting op je knieën en in combinatie met de hoge giek is manoeuvreren door de boot erg comfortabel.

De Melges 15 is inmiddels al twee jaar leverbaar in de Verenigde Staten waar ze de vraag naar de Melges 15 nauwelijks aankunnen. Niet voor niets dat Sailing Magazine de Melges 15 heeft uitgeroepen tot boot van het jaar 2022.

Wilt u een keer proefvaren of meer informatie?
Stuur een mail naar info@heinruyten.com of: bel Hein +316 53 16 13 86 of Tim +316 12 22 74 96